Kennel Friia

Flatcoated Retriever

til jagt


(Opdateret d. 04. 04. 2017)

 
 Formålet med vores avl er at lave flatcoated Retriever af samme type som Reginald Cookes Grouse of Riverside, vores egen flatcoated retriever Varingo Stormbrook eller hans broder Chris Gwilliams flatcoated retriever Varingo Richboy. 

Flatcoated Retriever er for os en helhed af brugsegenskaber, temperament og et funktionelt eksteriør. En Flatcoated Retriever skal være sund, stilfulde, bevæge sig godt, have et godt temperament, være dresserbar og samarbejdsvillig og naturligvis udvise stor jagtlyst og vildtfindende egenskaber.  En flatcoated retrievers temperamentet er af største betydning, da det er grundlaget for en god jagt- og familiehund.

 

Vi har siden 1989 importeret seks flatcoated retrievere fra England og en fra Sverige.  Det har primært været flatcoated retrievere med blodlinier fra Claverdon, Tarncourt, Collyer og Warresmere.  Det er flatcoated retriever jagtlinier, der har bevist deres værdi på field trials (A-prøver) gennem mange generationer.  Vi er kun interesseret i flatcoated retrievere, der er afprøvet på praktisk jagt.

 

I kennelen har vi i øjeblikket en tævelinie, der går tilbage til vores første flatcoat Frigg og i den indgår blodlinier fra flatcoated retriever Rum Punch of Warresmere gennem Whimsey of Warresmere og Warresmere Cedar. Derudover er der Collyer, Claverdon og Tarncourt bag vores flatcoated retrievere.


Vi har i 2015 importeret flatcoated retriever Flatgold’s Ginger Luke og meget snart kommer Percuil Comet efter Percuil Nuvolari Tazior, som er vinder af Riverside Cup og med flotte placeringe på markprøver (A) både i 2014 og i 2015.


Vi forventer flatcoated retriever hvalpe efter to stærke jagtlinjer i efteråret 2016.

Der er allerede reserveret 4 hvalpe i dette spændende kuld, så kontakt os og hør mere.
         Picking up med flatcoated retriever er hårdt. da de samler så mange fugle.

 

Vores formål med avl af flatcoated retriever

Konklusion på DKK kennelbesøg: “Hundene virker meget harmoniske og stedet som et rart sted at være hund” (Lise Lotte Christensen)